Osteopathie De Streek

Wat is osteopathie

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode, waarbij het opsporen van bewegingsverliezen centraal staat.

Osteopathie is gebaseerd op een grondige kennis van de anatomie, fysiologie, neurologie, embryologie en pathologie van het menselijke lichaam.

Alles in het lichaam beweegt, van spieren, botten, gewrichten, tot bloedvaten, zenuwen, bindweefsel en organen. Een goede beweeglijkheid in al deze onderdelen van het lichaam is nodig om goed te kunnen functioneren. Osteopathie is een veilige manuele behandelvorm die zich richt op het optimaliseren van al deze bewegingen.

Een osteopaat behandelt het lichaam als één geheel. Een osteopaat onderzoekt niet alleen de regio waar de klacht optreedt, maar het gehele lichaam en gaat dáár aan het werk waar hij/zij de oorzaak van de klacht aantreft. Een bewegingsverlies kan bijvoorbeeld ontstaan na een val of verstapping, een kneuzing, ziekte, littekens na operatie of letsel, overmatig sporten, een bevalling, verkleving van weefsel door ontstekingsreacties, emotionele spanning, stress, verkeerde voeding, etc.

Mensen zijn zich echter niet altijd bewust van deze bewegingsverliezen en zullen hier onbewust op compenseren. Als een compensatie langdurig aanwezig is, of als er meerdere aanwezig zijn wordt het compensatievermogen van het lichaam op den duur opgebruikt en ontstaan er klachten. Het is aan de osteopaat om te bepalen waarom iemand op een bepaald moment, in een bepaalde lichaamsregio een bepaalde klacht heeft. De osteopaat spoort de oorzaak van de klacht op en behandeld deze met zijn handen, waarna het zelfherstellend vermogen van het lichaam de rest doet.

Wilt u meer informatie lezen over het ontstaan van osteopathie en de geschiedenis klikt u hier om verder te lezen.

Hieronder een video met uitleg over de werking van osteopathie:


Onze praktijk in Hoogkarspel (gemeente Drechterland, West-Friesland) is goed bereikbaar, er is ruime gratis parkeergelegenheid. Wij zijn centraal gelegen tussen Hoorn en Enkhuizen, omringt door Westwoud, Blokker, Lutjebroek, Wervershoof, Andijk, Grootebroek, Bovenkarspel, Venhuizen en Hem. Ook van buiten de regio zijn wij goed bereikbaar via de A7 en N307.

Locatie op Google maps
Maak een afspraak