Osteopathie De Streek

Joost Wagemaker

Aanwezig op maandag t/m vrijdag

Joost Wagemaker

Introductie

Joost is in 2005 na het afronden van het atheneum aan het (Martinus College, Grootebroek) begonnen met de studie Bedrijfswetenschappen (Vrije Universiteit, Amsterdam). Ondanks dat deze studie zijn bedrijfskundige en economische interesses vervulde, bleef er een aantrekkingskracht naar de gezondheidszorg, en dan meer specifiek de bewegingszorg. Na het behalen van zijn diploma Bedrijfswetenschappen is Joost hiervoor naar België verhuisd om Osteopathie te studeren (International Academy of Osteopathie, IAO, Gent).

In 2013 werd het diploma Osteopathie behaald en mocht Joost zijn bachelor in ontvangst nemen, uitgereikt door de University of Wales. In 2013 is Joost de praktijk begonnen in Hoogkarspel.

Joost:
"Het combineren van uitgebreide kennis over het lichaam en het werken met mijn handen is wat voor mij osteopathie zo interessant maakt. Het is voor mij een vanzelfsprekendheid dat het lichaam één geheel is en ook zo reageert. Een lichaam functioneert door het samenwerken van de verschillende delen, als één deel een dysfunctie oploopt hebben andere delen daar ook hinder van. Het zoeken naar de restricties in een lichaam die het herstel in de weg zitten, is waar mijn passie ligt."

Joost Wagemaker is aangesloten bij het N.V.O. en het N.R.O.

Opleiding:

  • 2024: De Neuromeningeale Fascia, Fascial Decoding met Serge Paoletti. Still More, Postgraduate Courses for Osteopaths.
  • 2023: Stillian Method and its Application to the Spine, een verdieping in de basis concepten/technieken van Osteopathie, met prof Dr. Jean-Marie Beuckels DO, Still More, Postgraduate Courses for Osteopaths. 
  • 2023: Advanced Spinal Manipulation met Daryl Herbert, een verdieping en verfijning van manipulaties, Panta Rhei Opleidingen.
  • 2021: Matter, Motion & Mind, met prof Dr. Jean-Marie Beuckels DO, Still More, Postgraduate Courses for Osteopaths.
  • 2020: Het Hart & Osteopathie, met prof Dr. Jean-Marie Beuckels DO, Still More, Postgraduate Courses for Osteopaths.
  • 2020: Basic Life Support/AED hulpverlener, reanimatie volwassenen en kinderen, Duijn Opleidingsinstituut.
  • 2019: De osteopatische aanpak van baby’s en kinderen met een te korte tong-/ lipriem met Didde Thorsted DO, Panta Rhei Opleidingen.
  • 2019: Viscero-Joints Connections And Treatment met Jean-Pierre Barral, over nieuwe inzichten in de behandeling van het fasciaal systeem: fascial keypoints, Panta Rhei Opleidingen.
  • 2015-16: Osteopathie bij baby’s en kinderen. 2 jarige postgraduate opleiding voor de begeleiding en behandeling van zwangere, baby’s en kinderen. Panta Rhei Opleidingen


Lisa Vandevelde
Peter Dekker
Susan Dijkhuijsen
Stefan Lakenman
Collega gezocht!

Onze praktijk in Hoogkarspel (gemeente Drechterland, West-Friesland) is goed bereikbaar, er is ruime gratis parkeergelegenheid. Wij zijn centraal gelegen tussen Hoorn en Enkhuizen, omringt door Westwoud, Blokker, Lutjebroek, Wervershoof, Andijk, Grootebroek, Bovenkarspel, Venhuizen en Hem. Ook van buiten de regio zijn wij goed bereikbaar via de A7 en N307.

Locatie op Google maps
Maak een afspraak